Tabbouleh med rostade rotfrukter och brysselkål

POPULÄRT
koket.se
Tabbouleh med rostade rotfrukter och brysselkål
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Tabbouleh med rostade rotfrukter och brysselkål

18 ingredienser

40 min

Tabbouleh är en populär sallad i Mellanöstern som ofta ingår när man äter meze. Här serveras den i stället med rostade rotfrukter och brysselkål samt en grön dressing gjord på persiljekvistar.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 morötter
  • 6 jordärtskockor
  • 10 brysselkål
  • 1 kålrot
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 250 g färsk bladpersilja
  • 100 g färsk mynta
  • 0,5 dl bulgur
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, saft och skal
  • olivolja
  • salt
  • peppar

dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk citron, saft
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär morötter, jordärtskockor, brysselkål och kålrot i mindre bitar.
  3. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Häll på vinet. Tillaga ca 20 minuter i ugnen tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Finhacka persilja, mynta, ta undan kvistarna från persiljan och spar till dressingen. Finhacka tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
  5. Blanda allt det hackade med okokt bulgur i en bunke. Smaksätt med citronsaft och finrivet citronskal. Krydda med salt och peppar.
  6. Mixa persiljestjälkarna med olivolja, citronjuice, chiliflakes och salt till en krämig dressing.
  7. Servera salladen tillsammans med rotfrukterna och dressingen.