Tabbouleh med rostade rotfrukter och brysselkål

8 röster
40 min
4

Tabbouleh är en populär sallad i Mellanöstern som ofta ingår när man äter meze. Här serveras den i stället med rostade rotfrukter och brysselkål samt en grön dressing gjord på persiljekvistar. 

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 morötter
  • 6 jordärtskockor
  • 10 brysselkål
  • 1 kålrot
  • 0,5 dl vitt vin, torrt
  • 250 g bladpersilja
  • 100 g färsk mynta
  • 0,5 dl bulgur
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, saft och skal
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär morötter, jordärtskockor, brysselkål och kålrot i mindre bitar.
  3. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Häll på vinet. Tillaga ca 20 minuter i ugnen tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Finhacka persilja, mynta, ta undan kvistarna från persiljan och spar till dressingen. Finhacka tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
  5. Blanda allt det hackade med okokt bulgur i en bunke. Smaksätt med citronsaft och finrivet citronskal. Krydda med salt och peppar.
  6. Mixa persiljestjälkarna med olivolja, citronjuice, chiliflakes och salt till en krämig dressing.
  7. Servera salladen tillsammans med rotfrukterna och dressingen.
22 september 2018

Laddar fler recept