Tabbouleh med rostade rotfrukter och brysselkål

15 röster
40 min
4
Tabbouleh med rostade rotfrukter och brysselkål
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 morötter
  • 6 jordärtskockor
  • 10 brysselkål
  • 1 kålrot
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 250 g färsk bladpersilja
  • 100 g färsk mynta
  • 0,5 dl bulgur
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, saft och skal
  • olivolja
  • salt
  • peppar

dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk citron, saft
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär morötter, jordärtskockor, brysselkål och kålrot i mindre bitar.
  3. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar i en ugnssäker form. Häll på vinet. Tillaga ca 20 minuter i ugnen tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Finhacka persilja, mynta, ta undan kvistarna från persiljan och spar till dressingen. Finhacka tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
  5. Blanda allt det hackade med okokt bulgur i en bunke. Smaksätt med citronsaft och finrivet citronskal. Krydda med salt och peppar.
  6. Mixa persiljestjälkarna med olivolja, citronjuice, chiliflakes och salt till en krämig dressing.
  7. Servera salladen tillsammans med rotfrukterna och dressingen.
22 september 2018