Sydostasiatisk couscoussallad med tropiska inslag

Sydostasiatisk couscoussallad med tropiska inslag
Foto: TV4

Sydostasiatisk couscoussallad med tropiska inslag

7

14 steg att laga

14 ingredienser

30m

Fruktig sallad med couscous och fetaost, serveras med en het limedressing.

Dryckesförslag: Vitt vin, Ecologica.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

sallad

  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl couscous
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk koriander
  • 50 g pinjenötter
  • 2 äpple
  • 1 granatäpple
  • 50 g babyspenat
  • 50 g rucolasallad
  • 1 tsk salt

dressing

  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 limefrukt

Gör så här

  1. Sallad
    Koka upp vatten och olivolja.
  2. När vattnet kokar, flytta kastrullen från plattan och häll ner couscousen.
  3. Låt stå ca 5 minuter med lock och lägg sedan allt i en salladsskål.
  4. Hacka och smula fetaost över couscousen.
  5. Hacka en kruka färsk koriander och blanda med fetaosten.
  6. Rosta pinjenötter i en stekpanna och häll sedan över salladen.
  7. Tärna äpplen och blanda i salladen.
  8. Ha i kärnorna från ett granatäpple.
  9. Hacka babyspenat och ruccola, lägg i salladen.

  10. Strö över salt.

  11. Dressing
    Hacka chilin i små bitar.
  12. Pressa vitlöksklyftorna samt pressa ur saften ur limen.
  13. Blanda allt och mixa med stavmixer.
  14. Häll sedan dressingen över salladen och blanda runt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer