Sydostasiatisk couscoussallad med tropiska inslag

Sydostasiatisk couscoussallad med tropiska inslag
Foto: TV4

Sydostasiatisk couscoussallad med tropiska inslag

Av: Nicole - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30m

Fruktig sallad med couscous och fetaost, serveras med en het limedressing.

Dryckesförslag: Vitt vin, Ecologica.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

sallad

  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl couscous
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk koriander
  • 50 g pinjenötter
  • 2 äpplen
  • 1 granatäpple
  • 50 g babyspenat
  • 50 g rucolasallad
  • 1 tsk salt

dressing

  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 limefrukter

Gör så här

Sallad

  1. Koka upp vatten och olivolja.
  2. När vattnet kokar, flytta kastrullen från plattan och häll ner couscousen.
  3. Låt stå ca 5 minuter med lock och lägg sedan allt i en salladsskål.
  4. Hacka och smula fetaost över couscousen.
  5. Hacka en kruka färsk koriander och blanda med fetaosten.
  6. Rosta pinjenötter i en stekpanna och häll sedan över salladen.
  7. Tärna äpplen och blanda i salladen.
  8. Ha i kärnorna från ett granatäpple.
  9. Hacka babyspenat och ruccola, lägg i salladen.
  10. Strö över salt.

Dressing

  1. Hacka chilin i små bitar.
  2. Pressa vitlöksklyftorna samt pressa ur saften ur limen.
  3. Blanda allt och mixa med stavmixer.
  4. Häll sedan dressingen över salladen och blanda runt.