Leif Mannerströms förälskade havskräftor

109 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Förälskade havskräftor

  • 16 havskräftsstjärtar, skalade
  • fänkål, finstrimlad
  • 2 dl salladslök, finskuren
  • 2 dl gul lök, finskuren
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 dl fiskfond
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 msk paprika, finhackad
  • 1 msk smör
  • olja
  • 4 cl cognac
  • 4 cl pernod

Gör så här

  1. Förälskade havskräftor
    Värm olja och smör i en panna. Fräs kräftstjärtarna.
  2. Flambera med konjak och Pernod (alkoholen försvinner i processen). Plocka upp kräftstjärtarna och håll varma.
  3. Lägg lök, fänkål och vitlök i pannan. Fräs lite och häll sedan i tomatpuré. Fortsätt med paprika, fiskfond och gräddmjölk. Salta och peppra. Låt puttra ihop.
  4. Vänd ned kräftstjärtarna försiktigt och värm på lite.
  5. Servera med varmt bröd eller ris.
27 februari 2015