Leif Mannerströms förälskade havskräftor

Leif Mannerströms förälskade havskräftor
Foto: TV4
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Leif Mannerströms förälskade havskräftor

110

5 steg att laga

13 ingredienser

20 m

En enkel festrätt med flamberade havskräftor.

Ingredienser

portioner4 portioner

Förälskade havskräftor

  • 16 havskräftsstjärtar, skalade
  • fänkål, finstrimlad
  • 2 dl salladslök, finskuren
  • 2 dl gul lök, finskuren
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 dl fiskfond
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 2 msk paprika, finhackad
  • 1 msk smör
  • olja
  • 4 cl cognac
  • 4 cl pernod

Gör så här

  1. Förälskade havskräftor
    Värm olja och smör i en panna. Fräs kräftstjärtarna.
  2. Flambera med konjak och Pernod (alkoholen försvinner i processen). Plocka upp kräftstjärtarna och håll varma.
  3. Lägg lök, fänkål och vitlök i pannan. Fräs lite och häll sedan i tomatpuré. Fortsätt med paprika, fiskfond och gräddmjölk. Salta och peppra. Låt puttra ihop.
  4. Vänd ned kräftstjärtarna försiktigt och värm på lite.
  5. Servera med varmt bröd eller ris.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer