Ryggbiff Gangnam style

Ryggbiff Gangnam style
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Ryggbiff Gangnam style

30 ingredienser

90 min

Koreansk ryggbiff "Gangnam style" med savoykålskimchi och syrade grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 800 g hel ryggbiff

marinad

  • 1 dl ljus soja (japansk eller koreansk)
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 msk sesamolja
  • 1 päron, skalat och rivet
  • 2 msk vitt vin
  • 2 cm ingefära, riven
  • 0,5 msk röd, mild chilifrukt
  • svartpeppar, nymalen

Varm savoykålskimchi

  • 0,5 litet savoykålshuvud, blad separerade
  • 0,5 förp sardellfiléer i olja
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 1,5 tsk japansk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • 2 cm ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Marinerad spenat

  • 200 g bladspenat
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Syrade grönsaker

  • 4 polkabetor
  • 2 rödlökar, halverade vars lager uttagna till " båtar"
  • 1 l vatten
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk strösocker
  • salt
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • smör
  • rapsolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Dela köttet i två delar på längden. Lägg i marinaden. Låt stå.
  3. Skala och skiva polkabetor. Koka upp vatten och lägg savoykålsbladen i. Låt koka i ca 1 min, ta upp och låt torka på hushållspapper. Skär i mindre munsbitar.
  4. Mortla alla övriga ingredienser till kimchin och blanda väl med savoykålen.
  5. Koka upp den sötsura lagen och lägg i polkabetor. Låt koka till de är spänstiga. Låt lökbåtarna koka med den sista minuten. Kyl snabbt av grönsakerna i iskallt vatten så då behåller sin spänstighet.
  6. Ta upp köttet ur marinaden och torka av. Spara marinaden. Bryn biffarna runtom i riktigt het panna med smör och rapsolja till de fått fin färg. Lägg i ugnssäker form och kör in i ugnen till mittemperaturen på köttet är 55 grader. Täck med folie och låt vila i minst 20 minuter.
  7. Stek savoykålskimchin i lite rapsolja.
  8. Skär upp din ryggbiff i ca 1,5 cm skivor. Häll skyn i en panna och koka upp med 2 msk av marinaden. Gör en bädd av savoykålskimchi och lägg kött på. Häll över lite skyuppkok. Fyll rödlöksbåtar med spenat och strö på sesamfrön. Dekorera tallriken med polkabetor och fyllda rödlöksbåtar. Servera med ris.