2 rödlökar, halverade vars lager uttagna till " båtar"
1 l vatten
1 msk ättiksprit 12 %
2 msk strösocker
salt
1 msk rostade sesamfrön
smör
rapsolja
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Dela köttet i två delar på längden. Lägg i marinaden. Låt stå.
Skala och skiva polkabetor. Koka upp vatten och lägg savoykålsbladen i. Låt koka i ca 1 min, ta upp och låt torka på hushållspapper. Skär i mindre munsbitar.
Mortla alla övriga ingredienser till kimchin och blanda väl med savoykålen.
Koka upp den sötsura lagen och lägg i polkabetor. Låt koka till de är spänstiga. Låt lökbåtarna koka med den sista minuten. Kyl snabbt av grönsakerna i iskallt vatten så då behåller sin spänstighet.
Ta upp köttet ur marinaden och torka av. Spara marinaden. Bryn biffarna runtom i riktigt het panna med smör och rapsolja till de fått fin färg. Lägg i ugnssäker form och kör in i ugnen till mittemperaturen på köttet är 55 grader. Täck med folie och låt vila i minst 20 minuter.
Stek savoykålskimchin i lite rapsolja.
Skär upp din ryggbiff i ca 1,5 cm skivor. Häll skyn i en panna och koka upp med 2 msk av marinaden. Gör en bädd av savoykålskimchi och lägg kött på. Häll över lite skyuppkok. Fyll rödlöksbåtar med spenat och strö på sesamfrön. Dekorera tallriken med polkabetor och fyllda rödlöksbåtar. Servera med ris.