Vit chokladmoussebakelse

Foto: TV4
Vit chokladmoussebakelse
4 ingredienser
Vit chokladmoussebakelse med hallon- och lakritssås och färska bär.
Ingredienser
- 100 g mörk choklad
- 4 overhead pappersremsor, 4 cm breda
- 4 små klämmor
- 130 g vit bakchoklad
- 4 dl grädde
- 1 äggula
- hallonsås och lakritssås
Gör så här
- Smält den mörka chokladen över ett vattenbad.
- Pensla den mörka chokladen på OH-remsor och sätt ihop ändarna med en liten klämma så att en dropp form bildas.
- Låt stelna några minuter i frysen.
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad.
- Vispa grädden hårt med äggulan och tillsätt den vita chokladen. Rör försiktigt till en jämn smet.
- Fyll de mörka chokladformarna med smet, lämna ½ cm längst upp vid kanten.
- Häll på Hallon- och Lakritssåsen och låt stelna i frysen i cirka 4 timmar.
- Dra försiktigt bort OH-remsorna så att den mörka chokladen är kvar på desserten.
- Garnera med mer hallon- och lakritssås, färska bär och rostade hasselnötter.