Lammfärshamburgare med fetaostcrème

Foto: TV4
Lammfärshamburgare med fetaostcrème
23 ingredienser
Lammfärshamburgare med fetaostcrème och rostade rotfrukter.
Ingredienser
rostade rotfrukter
- 3 palsternackor
- 3 morötter
- 1 kålrot
- 3 rödbetor
- 3 msk rapsolja
- 2 msk flingsalt
Lammburgare
- 1 kg lammfärs
- 4 klyftor vitlök, pressade
- 1-2 msk citron, pressad
- 5 kvistar färsk rosmarin, hackad
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 2 msk smör till stekning
Tillbehör
- 6 hamburgerbröd
- 6 msk rapsolja
- 3 krm flingsalt
- 1 rödlök, skivad
- 0,5 gurka
- 140 g rucolasallad
Fetaostcrème
- 150 g fetaost
- 2 dl turkisk yoghurt
- 0,5 tsk vitpeppar
- 2 kvistar färsk oregano, hackad
Gör så här
Rostade rotfrukter
- Skala alla rotfrukter. Skär rotfrukterna i stavar. Lägg allt i en form och ringla över rapsolja och strö på flingsalt. Rosta i ugn i 225 grader i cirka 25 minuter, tills de blivit mjuka och fått lite färg.
Lammfärsburgare
- Blanda lammfärsen med vitlöksklyftor, pressad citron, hackad rosmarin samt salt och peppar.Forma 6 st stora bollar och platta sedan till dem med en hamburgarpress. Stek eller grilla hamburgare i cirka 5 minuter på varje sida. Pensla bröden på insidan med i matsked rapsolja. Lägg bröden på en plåt och strö flingsalt över. Rosta bröden i cirka 10 minuter i ugn, tills de blivit gyllenbruna.
Fetaostcrème
- Riv fetaost och blanda med yoghurt. Rör ner vitpeppar och hackad oregano.
- Montera hamburgaren med bröd, ruccolasallad, hamburgare, fetaostcréme, rödlök samt gurkskivor och sedan brödlock.