Markiz pumpasoppa med blåmusslor och scampi

Pumpasoppa
Foto: tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Markiz pumpasoppa med blåmusslor och scampi

3

4 steg att laga

19 ingredienser

Soppa gjord på rostad pumpa, tomat och fänkål. Blåmusslor och scampi toppar.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g blåmusslor
  • 100 g jätteräka
  • 8 morot
  • 4 tomat
  • 2 fänkål
  • 1 gul lök
  • 300 g pumpa
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl vin
  • 1 l vatten
  • fiskbuljong (eller fiskfond)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin

Gör så här

  1. Skölj, skala och skär alla grönsaker i stora bitar. Rosta grönsakerna mitt i ugnen på 200° ca 15-20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja, lägg i grönsakerna, ha på vinet och fiskfond, låt koka upp. Tillsätt vatten så att de täcker grönsakerna och låt koka 20-30 minuter på hög värme.
  3. Mixa slätt i en matberedare eller med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt skaldjuren och låt koka 10 minuter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer