Leif Mannerström lagar moules marinières
Leif Mannerström lagar moules marinières
13 ingredienser
ca 20 min
Leif Mannerströms visar steg för steg hur du lagar moules marinières, musselsoppa med vitt vin. Toppa din soppa med knapriga krutonger.
Se Leif Mannerström laga receptet


Ingredienser
Moules marinières
- 1 kg blåmusslor
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 5 cl olivolja
- 2 dl vitt vin
- 2 dl fiskfond, hemgjord (eller utspädd köpt)
- 2 dl vispgrädde
- salt
- peppar
- 1 knippe persilja, till garnering
Krutonger
- 4 skivor formfranska
- 1 msk smör
- 1 klyfta vitlök
Gör så här
Moules marinières
- Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.
- Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
- Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.
- Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde.
- Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.
- Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.
Krutonger
- Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. Låt rinna av på hushållspapper.
Servering
- Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa, persiljan och strö över brödkrutongerna.