Svensk sommar
Svensk sommar
19 ingredienser
20 m
Varmrökt lax tillsammans med färskpotatis, ägg, dill och färskostkräm är verkligen som svensk sommar för alla sinnen!
Se Daniel Lindeberg laga receptet

Ingredienser
Färskostkräm
- 200 g färskost
- 0,25 citron, finrivet skal
- 2 msk färsk pepparrot, riven
- 1 msk gräslök, finskuren
- 2 msk dill, hackad
- salt
- nymalen svartpeppar
Mackor
- 4 tortillabröd (stora, se tips för recept)
- 2,5 dl färskostkräm
- 0,5 salladshuvud
- 300 g varmrökt lax
- 12 färskpotatisar, kokta och skivade (små)
- 4 ägg, löskokta, kalla och skivade
- 1 rödlök, i tunna ringar (liten)
- 8 kvistar dill, plockade
- 4 msk gräslök, finskuren
- 2 msk kapris (små)
- färsk pepparrot, finriven
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
Färskostkräm
- Blanda alla ingredienser till färskostkrämen.
- Smaka av, tänk på att pepparrotsmaken framträder mer ju längre den får stå.
Mackor
- Stek tortillabröden (se tips för recept).
- Lägg på en rejäl klick färskostkräm, följt av sallad, varmrökt lax (som du bryter upp i lameller med händerna), potatis, ägg, rödlök, dill, gräslök, kapris och pepparrot.
- Avsluta med ett par rejäla drag med pepparkvarnen och lite flingsalt. Rulla ihop och njut!
Tips! Här hittar du Daniel Lindebergs recept på tortillabröd.