Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och knåda in det för hand.
Värm vatten och mjölk till fingervarmt och häll ner det i bunken.
Knåda degen i 5 minuter.
Täck bunken med en handduk och låt stå 30–60 minuter i rumstemperatur.
Väg upp bitar à 75 g (för små bröd) eller 150 g (för stora bröd) och rundriv dem.
Lägg bitarna i en ugnsform, gärna med en hög kant, täck med plastfolie och låt stå i minst 20 minuter. I detta stadium går det utmärkt att ställa in dem i kylen i upp till 24 timmar. Låt dem i så fall stå i rumstemperatur 1 timme före utkavling.
Pudra lite mjöl på bänken och kavla ut degbitarna till rundlar, ca 22 cm (små) eller 28–30 cm (stora) i diameter och ca 2–3 mm tjocka.
Stek ett bröd åt gången i en torr stekpanna på medelvärme i ca 1–3 minuter per sida.
Stapla de stekta bröden i en trave under en kökshandduk eller i aluminiumfolie.
Ät bröden varma, eller förvara bröden i en handduk samt plastpåse. Det går utmärkt att frysa in tortillabröden.