Svartrötter i beurre monté

Svartrötter i beurre monté
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Svartrötter i beurre monté

12 ingredienser

1 h

Svartrötter i beurre monté med kapris och stekt surdegsbröd blir en festlig förrätt att bjuda på i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 svartrötter
  • 2 l vatten
  • 0,5 citron, saften

Beurre monté

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 2 tsk kapris
  • 100 g smör
  • 0,5 citron, saften
  • färsk körvel (eller smörgåskrasse)

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten och salt.
  2. Skala svartrötterna och lägg dem i 2 liter vatten med saften från en halv citron.
  3. Slanta sedan svartrötterna och sjud dem i ca 15-20 minuter. De ska vara tillagade men fortfarande vara al dente.

Beurre monté

  1. Riv brödet i rustika bitar.
  2. Stek brödbitarna i olivolja tills de börjar få färg.
  3. Lägg krutongerna på lite hushållspapper för att rinna av.
  4. Riv osten och hacka över kaprisen.
  5. Smält smöret och häll i ost samt kapris. Späd eventuellt med lite vatten.
  6. Lägg även i svartrötterna och låt dem bli varma i smöret.
  7. Lägg upp i skålar och toppa med surdegsbröd och örter.