Svarta våfflor med rom och smetana

5 röster
20 m
4
Svarta våfflor med rom och smetana
Foto: köket.se
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Våfflor

  • 125 g smör, smält
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 1 tsk svart hushållsfärg

Topping

  • 2 dl smetana
  • 2 förp svart stenbitsrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • dill

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver, salt och ägg. Tillsätt kolsyrat vatten, smör och karamellfärg.
  2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna frasiga.
  3. Toppa våfflorna med smetana, rom, röd lök och dill.
9 november 2017