Svarta linser med kyckling och spansk paprika

10 röster
3,5 h
4

Sydfransk kycklinggryta med belugalinser, spansk paprika och morötter. Lättlagat och väldigt gott!

Maya Samuelssons dryckestips

​Ett prisvärt lätt rödvin som passar till lätta kötträtter eller kraftigare fisk.
Busije Barbera d'Alba 2016, Nr 75722. Italien, Piemonte, Alba.

Visa mer
3,5 h
4

Du behöver

  • 2 gula lökar, klyftade
  • 3 klyftor vitlök, skalade
  • 4 morötter, skalade
  • 2 tsk spanskt rökt paprikapulver (ej starkt)
  • 4-6 kycklinglårfiléer
  • 3 dl rött alt vitt vin (vad som finns hemma)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 l vatten
  • 4 dl svarta linser
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i olja. Salta och peppra.
  2. Fräs lök och hela morötter tillsammans med paprikapulver i olja i en gryta. Lägg ned kycklingen. Tillsätt timjan, vin, vatten och linser. Salta och låt sjuda under lock ca 3 timmar. Servera toppad med olivolja.
2 februari 2018

Laddar fler recept