Svart pasta med vitvinskokta musslor
Svart pasta med vitvinskokta musslor
11 ingredienser
25 m
Snabbt och snyggt - Svart pasta och blåmusslor kokta i vitt vin. En klassisk rätt som alltid känns lyxig!
Ingredienser
- 1 kg blåmusslor
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 2 kvistar persilja
- 2 msk smör
- 3 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- salt
- peppar
- 4 port svart pasta
Gör så här
- Tvätta musslorna väl, dra av skägget och skrubba dem väl under rinnande vatten. Knacka dem försiktigt mot diskbänken, kasta de som inte sluter sig. Rensa även bort trasiga musslor.
- Finhacka lök, vitlök, chili och persilja. Hetta upp pannan med smöret och fräs löken, chilin och persiljan i någon minut.
- Häll i musslorna och vinet. Rör runt, häll i vattnet och låt puttra tills musslorna öppnar sig. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av pastavattnet och häll över pastan i pannan med musslorna. Blanda om och låt dra någon minut innan servering.