Svamptoast med pepparrot

Svamptoast med pepparrot
Foto: Tv4

Svamptoast med pepparrot

Av: John - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

30 m

Svamptoast med pepparrot, färskost och tångchips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Bröd

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk smör (och eventuellt en skvätt matolja)

Svamp

  • 25 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 200 g trattkantareller (torkade trattkantareller)
  • färsk persilja, hackad (ekologisk)
  • ca 0,5 krm flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar

Färskostblandning

  • 75 g färskost
  • 1 msk färsk pepparrot, finriven
  • 1 tsk flytande honung

Tångchips

  • 50 g sockertång
  • 2 msk rapsolja
  • sesamolja (några droppar)
  • flingsalt

Servering

  • 3 msk Zeta Parmigiano Reggiano
  • persilja

Gör så här

Bröd

  1. Skär bort kanterna från brödet.
  2. Stek de fyra bröden på medellåg värme på båda sidorna tills de har fått en fint gyllene färg, låt sedan vila på hushållspapper.

Svamp

  1. Bryn smör och eventuellt olja i en stekpanna på medellåg värme och pressa sedan i vitlöken.
  2. Tillsätt trattkantarellerna och låt steka i 6-8 minuter så att de minskat till hälften i storlek, passa på att göra färskosten undertiden.
  3. Stäng av plattan och tillsätt hackad persilja, salt och peppar och rör runt tills det blandats.

Färskostblandning

  1. Riv pepparroten och blanda ihop med färskosten i en skål. Tillsätt honung.

Tångchips

  1. Dela tången och stek på medelhög temperatur med rapsolja.
  2. Tillsätt sesamolja i slutet av stekningen och låt sedan vila på hushållspapper, salta med flingsalt.

Servering

  1. Bred ut ett lager av färskostblandningen på de stekta bröden. Lägg på svampen och därefter ett lager av parmigiano reggiano.
  2. Garnera med en kvist persilja och kalla tångchips.