Svamptoast med karljohansvamp & kantareller

Svamptoast med karljohansvamp & kantareller
Foto: TV4

Svamptoast med karljohansvamp & kantareller

7

4 steg att laga

7 ingredienser

20 m

Toast med en härlig stuvning på smörstekt karljohansvamp och kantareller. En klassisk svamptoast som passar perfekt till förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 skivor bröd (formbröd eller ljust surdegsbröd)
  • 2 dl karljohansvamp (eller kantareller)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0,5 msk idealmjöl

Garnering

  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Stek svampen i smör, häll på grädde och låt det puttra samman i tre minuter.
  2. Salta, peppra och red av med idealmjölet.
  3. Rosta brödet och lägg på stuvningen.
  4. Garnera med persilja och servera direkt.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer