Svamptoast med karljohansvamp & kantareller

Svamptoast med karljohansvamp & kantareller
Foto: TV4

Svamptoast med karljohansvamp & kantareller

Av: Inger - Skövde

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 m

Toast med en härlig stuvning på smörstekt karljohansvamp och kantareller. En klassisk svamptoast som passar perfekt till förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor bröd (formbröd eller ljust surdegsbröd)
  • 2 dl karljohansvamp (eller kantareller)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0,5 msk idealmjöl

Garnering

  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Stek svampen i smör, häll på grädde och låt det puttra samman i tre minuter.
  2. Salta, peppra och red av med idealmjölet.
  3. Rosta brödet och lägg på stuvningen.
  4. Garnera med persilja och servera direkt.