Svamptaco

Filip Poon - porträtt KM 2023

Svamptaco

13 ingredienser

20 m

Nästa gång det är dags för taco så testa den här versionen som är gjord på skogschampinjoner och portabellosvamp. Det blir snabbt en ny favorit till fredagsmiddagen.

Ingredienser

portioner

Svampfärs

  • 500 g skogschampinjoner, rivna
  • 2 portabellosvampar, grovt hackade
  • rapsolja, till stekning
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 chili, röd skivad
  • 2 klyftor vitlök, hackade

Tillbehör

  • grönsaker, t.ex. majs, gurka, tomat osv.
  • tortillabröd
  • 3 dl gräddfil
  • salladsmix
  • parmesanost

Gör så här

  1. Riv svampen grovt på ett rivjärn. Stek den sedan tillsammans med den grovt hackade potabellosvampen i rapsolja på hög värme till svampen nästan blivit krispig.
  2. Sänk till medelvärme och tillsätt smöret. Ha i löken, spiskummin chilin och vitlöken, fräs ytterligare 3-4 minuter.
  3. Hacka valfria taco -grönsaker och skapa din svamptaco i ett tortillabröd. Ta i en klick gräddfil, lägg i några salladsblad, slå på svampfärsen och riv sen parmesan över. Njut!