Svampsoppa med bacon och crème fraiche

10 röster
25 min
4
Svampsoppa med bacon och crème fraiche
Foto: TV4

Numera finns det så mycket spännande svamp i grönsaksdisken. Ofta både ostronskivling och shiitake, förutom de vanliga champinjonerna. På hösten finns också de goda trattisarna, som är perfekta att koka soppa på. Här kommer ett bra recept.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 1 liter färsk svamp
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 0,75 msk smör
  • 0,75 msk mjöl
  • 1-2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 140 g bacon
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla svampen och fräs den tillsammans med löken i smöret. Klicka i tomatpurén och pudra över mjölet. Rör om och spä med buljongen under kokning. Koka soppan på svag värme i 20 minuter.
  2. Strimla och knaperstek under tiden baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Krydda med salt och peppar och vispa ner hälften av crème fraichen i soppan. Ge soppan ett sista uppkok och häll sedan upp den i varma tallrikar. Servera med en klick kall crème fraiche och strimlat knaperstekt bacon.
13 augusti 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept