Svampsoppa med bacon och crème fraiche

Svampsoppa med bacon och crème fraiche ny
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampsoppa med bacon och crème fraiche

Av: Köket.se

Från: Köket

10 ingredienser

25 min

En alldeles ljuvligt krämig och len svampsoppa som toppas med krispigt bacon och en klick crème fraiche. Välj din favoritsvamp, kantarell, trattisar, ostronskivling, champinjon eller shiitake. En riktigt god och enkel höstmiddag. Servera gärna med en skiva lantbröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 l svamp, valfri
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,75 msk smör
  • 0,75 msk vetemjöl
  • 1-2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk tomatpuré
  • 140 g bacon
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla svampen och fräs den tillsammans med löken i smöret. Klicka i tomatpurén och pudra över mjölet. Rör om och spä med buljongen under kokning. Koka soppan på svag värme i 20 minuter.
  2. Strimla och knaperstek under tiden baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Krydda med salt och peppar och vispa ner hälften av crème fraichen i soppan. Ge soppan ett sista uppkok och häll sedan upp den i varma tallrikar. Servera med en klick kall crème fraiche och strimlat knaperstekt bacon.