Svampfyllda krustader

Svampfyllda krustader
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampfyllda krustader

9 ingredienser

Efter en tur i svampskogen (eller till grönsaksavdelningen i butiken) kan du under svampsäsongen bjuda på den lätt frasiga klassikern med sitt lena innehåll.

Ingredienser

portioner
  • 150 g svamp
  • 2 tsk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 20 krustader

Stuvning:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Borsta svampen noga och tärna den. Lägg den i kall panna, hetta upp och fräs tills vätskan kokat bort. Lägg i smöret och fräs svampen. Krydda med salt och peppar.
  2. Fräs mjöl och smör, tillsätt grädde och rör tills stuvningen är slät. Låt koka upp, sänk värmen och sjud på svag värme i 3-5 minuter. Tillsätt svampen.
  3. Fyll krustaderna och servera genast.