Svampfylld cannelloni

Svampfylld cannelloni
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Svampfylld cannelloni

71

14 ingredienser

30 m

Vegetariska cannelloni fyllda med champinjoner och getost. Enkel och god rätt som är lika god i matlådan dagen efter.

Ingredienser

portioner4
  • 250 g färska lasagneplattor [6 st]
  • 4 dl färdig tomatsås
  • 1,5 dl ost, riven (ca 60 g)

Fyllning

  • 300 g champinjoner
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g chèvreost

Till servering

  • sallad
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek svamp, lök och rosmarin i smör under omrörning utan att de tar färg, ca 5 min. Tillsätt vitlöken mot slutet. Salta och peppra.
  3. Blanda svampen med crème fraiche och chèvre.
  4. Fördela blandningen på pastaplattorna, rulla ihop och lägg i en smord, ugnssäker form med skarven nedåt.
  5. Häll på tomatsås och strö över ost. Gratinera högt upp i ugnen ca 20 min.
  6. Servera med en grönsallad och nymalen svartpeppar från kvarn.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer