I samarbete med Hellmann's

Surf and turf – grillad entrecote med krämig hummerröra

1 röst
30 m
4
Surf and turf – grillad entrecote med krämig hummerröra
Foto: Köket
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor entrecote
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar

Hummerröra

  • 1 hummer, kokt
  • 1 dl Hellmann´s majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 tsk sriracha
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 citron, saft
  • salt och svartpeppar

Servering

  • 1 knippe sparris
  • 65 g salladsmix
  • 1 citron

Gör så här

  1. Hummerröra
    Ta ur köttet från stjärten och klorna på hummern. Hacka det i mindre bitar och blanda med majonnäs, crème fraiche, rödlök, sriracha och dill. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå till servering.
  2. Sparris
    Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Låt skjuda i välsaltat vatten i ca 5-7 minuter. Häll av.
  3. Entrecote
    Hetta upp en stekpanna med smör eller förbered en grill. Salta och peppra köttet. Stek eller grilla så köttet får en fin yta men fortfarande är lite röd inuti. Servera med hummerröra, sparris, sallad och citron.
5 april 2018

Fler goda recept