Supersnabb morots- och fänkålssoppa med quinoatopping

7 röster
15 min
Supersnabb morots- och fänkålssoppa med quinoatopping
Foto: Fanny Hansson
15 min

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 800 g morötter, skrubbade
  • 2 fänkål, ansade
  • 1 cm färsk ingefära, skalad
  • 4 torkade aprikoser
  • 1,2 l vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger, ofiltrerad
  • havssalt, oraffinerat (eller bergssalt)
  • svartpeppar, nymalen

Quinoatopping

  • 2 dl vit quinoa
  • 2 dl valfria blandade örter, grovhackade
  • 1 dl torkat helt bovete, rostat (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Börja med toppingen. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna och fluffa upp med en gaffel. Blanda ner örterna och bovetet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär grönsakerna i mindre bitar. Lägga alla ingredienser till soppan i en höghastighetsmixer och kör tills du får en slät soppa. Häll över i en kastrull och värm så att den blir ljummen. Tillsätt eventuellt lite extra vatten om det behövs.
  3. Servera soppan toppad med quinoasallden, strö eventuellt över lite extra bovete.
30 oktober 2018