Stefan bjuder på husmanskost med en tvist. Det lagas stuvad blomkål med dilldoftande gulbetor och ett frasigt krisp av isterband. Du bara måste prova detta recept!
Dela blomkålen i mindre buketter. Koka blomkålen i saltat vatten. Häll av och låt kallna het.
Smält smöret och rör i mjölet. Tillsätt grädde och mjölk under omrörning. Koka upp och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Koka upp stuvningen igen, lägg i blomkålen och koka upp försiktigt. Avsluta med citronskal, bladspenat och riven pepparrot precis innan servering.
Isterband
Ta bort skinnet på korvarna. Smula kovköttet i mindre bitar.
Stek isterbandsköttet krispigt i olja, använd en ballongvisp för att enkelt få ner isterbandet i mindre smulor.
Salta och peppra.
Sila av isterbandssmulet för att bli av med överflödig vätska.
Gulbetor med senap
Klyfta gulbetorna.
Koka upp smör och vatten. Rör ned senapen. Vänd ner gulbetorna i senapsblandningen avsluta med att tillsätta dill.