Stuvad blomkål med pepparrot och isterbands-krisp

POPULÄRT
koket.se
Stuvad blomkål med pepparrot och isterbands-krisp
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Stuvad blomkål med pepparrot och isterbands-krisp

16 ingredienser

40 min

Stefan bjuder på husmanskost med en tvist. Det lagas stuvad blomkål med dilldoftande gulbetor och ett frasigt krisp av isterband. Du bara måste prova detta recept!

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Isterband

  • 6 isterband, delade och urgröpta
  • rapsolja

Stuvad blomkål

  • 1 blomkål, plockat i mindre buketter
  • 35 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • 0,5 knippe färsk dill, hackad
  • 100 g babyspenat
  • färsk pepparrot, finriven

Gulbetor

  • 4 gulbetor, kokta och skalade (stora)
  • 5 g smör
  • 3 msk skånsk senap
  • 3 msk vatten
  • 1 knippe dill, grovt plockad

Gör så här

Stuvad blomkål med pepparrot

  1. Dela blomkålen i mindre buketter. Koka blomkålen i saltat vatten. Häll av och låt kallna het.
  2. Smält smöret och rör i mjölet. Tillsätt grädde och mjölk under omrörning. Koka upp och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  3. Koka upp stuvningen igen, lägg i blomkålen och koka upp försiktigt. Avsluta med citronskal, bladspenat och riven pepparrot precis innan servering.

Isterband

  1. Ta bort skinnet på korvarna. Smula kovköttet i mindre bitar.
  2. Stek isterbandsköttet krispigt i olja, använd en ballongvisp för att enkelt få ner isterbandet i mindre smulor.
  3. Salta och peppra.
  4. Sila av isterbandssmulet för att bli av med överflödig vätska.

Gulbetor med senap

  1. Klyfta gulbetorna.
  2. Koka upp smör och vatten. Rör ned senapen. Vänd ner gulbetorna i senapsblandningen avsluta med att tillsätta dill.