Stekta kantareller med färska fikon

Stekta kantareller med färska fikon
10 ingredienser
30 m
Ta vara på skogens guld och tillaga den här ljuvliga rätten bestående av smörstekta kantareller med fikon, rostade pistagenötter och pecorinoost.
Ingredienser
- 1 knippe färsk timjan
- 2 klyftor vitlök
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 kg kantareller, rensade
- salt
- peppar
- 50 g pistagenötter, rostade
- 4 färska fikon
- 50 g pecorinoost
- citron
Gör så här
- Hacka timjan och riv vitlöksklyftorna.
- Blanda smör, timjan och vitlök.
- Lägg hälften av smöret i en stekpanna och tillsätt kantarellerna. Stek på medelvärme tills de är gyllene.
- Tillsätt därefter resten av smöret och låt smälta över kantarellerna utan att ta färg.
- Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
- Hacka pistagenötterna och skär fikonen i kvartar.
- Lägg kantarellerna på ett fat och garnera med fikonklyftorna.
- Strö över den hackade pistagen samt riv över generöst med pecorinoost och citronzest.