• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Stekt vildsvin med svenska tillbehör

3 röster
1 h
4-6
1 h
4-6

Du behöver

Vildsvin

  • 2 kg vildsvinsytterfilé
  • 2 msk rapsolja
  • 50 g smör
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 timjankvistar
  • salt

Enkelt tunnbröd

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl enkorn
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen kummin

Mosad potatis

  • 10 potatisar (mjöliga)
  • salt
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk vinäger (smaksatt t.ex. med fläder)
  • 4 msk rapsolja
  • 2 tsk fänkålsfrö, rostade och malda
  • 1 msk smör

Syrlig sallad

  • 2 gula lökar, hackade
  • 30 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • 2 citroner
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 1 kinakål
  • 1 romansallad
  • salt

Gör så här

  1. Vildsvin
    Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Putsa köttet och låt det bli rumstempererat.
  3. Hetta upp en stekpanna tillsätt rapsolja och smör.
  4. Stek köttet gyllene runt om.
  5. Lägg in köttet i ugnen tillsammans med vitlök, timjan och salt. Köttet är klart när det har en innetemperatur på 58 grader.
  6. Låt köttet vila i minst 20 minuter.
  7. Stek på köttet innan servering och tranchera upp det i önskade skivor.
  8. Enkelt tunnbröd
    Blanda ihop ingredienserna i en bunke tills det bildas en fast smet.
  9. Fördela degen i tio bollar och kavla ut tunt.
  10. Stek bröden i en varm torr stekpanna.
  11. Mosad potatis
    Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  12. Ånga av potatisen och mosa med en gaffel eller stomp.
  13. Rosta vitlöken i en stekpanna och pressa ner i potatisen.
  14. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt.
  15. Syrlig sallad
    Svetta löken med smör och olja, ta av från värmen.
  16. Skala av citronskalet av en halv citron, finhacka och tillsätt i kastrullen.
  17. Pressa ner citronjuicen och blanda ner ättikan.
  18. Skiva och skölj salladen och kålen.
  19. Blanda ihop allt i en bunke innan servering.
2 januari 2020