Stekt torsk med tacokryddad tomatsås och nachos

40 m
4
Stekt torsk med tacokryddad tomatsås och nachos
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Rimmad torsk

  • 600 g torskrygg, gärna med skinn
  • 0,5 l vatten
  • 3 msk salt
  • 3 msk smör

Tomatsås

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk korianderfrön, krossade
  • 1 tsk salt
  • 400 g passerade tomater av god kvalitet
  • 1 liten burk majs (à 150 g), avrunnen

Servering

  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 185 g nachos (1 påse)

Gör så här

  1. Dela fisken i 4 lika stora delar. Rör ut saltet i vattnet och lägg ner fisken. Låt ligga i ca 20 min.
  2. Strimla paprikan och löken, finhacka vitlöken, stek allt mjukt i olivolja. Häll över alla kryddor och låt dem fräsa med en minut för att höja smakerna. Häll över majsen och tomaterna, späd ev med ett par skedar vatten. Låt såsen koka samman i 10 minuter.
  3. Ta upp fisken och torka av den. Smält smöret i en panna och lägg ner fisken med skinnsidan upp. Stek på den sidan i ca 3 min och vänd sedan till skinnsida ner och stek i ytterligare 5 minuter. Ta gärna en termometer till hjälp här. När fiskens innertemperatur är 47 grader så tar du av fisken.
  4. Pressa lime över fisken, servera med rejält av såsen, hackad koriander och med krispiga nachos.
Kommentera receptet

Fler goda recept