Stekt torsk med tacokryddad tomatsås och nachos

12 röster
40 m
4
Stekt torsk med tacokryddad tomatsås och nachos
Foto: TV4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Rimmad torsk

  • 600 g torskrygg, gärna med skinn
  • 0,5 l vatten
  • 3 msk salt
  • 3 msk smör

Tomatsås

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 gul lök (liten)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 0,5 msk korianderfrö, krossade
  • 1 tsk salt
  • 400 g passerade tomater (av god kvalitet)
  • 1 liten burk majs, avrunnen (à 150 g)

Servering

  • 1 limefrukt
  • 1 kruka koriander
  • 185 g nachochips [1 påse]

Gör så här

  1. Dela fisken i 4 lika stora delar. Rör ut saltet i vattnet och lägg ner fisken. Låt ligga i ca 20 min.
  2. Strimla paprikan och löken, finhacka vitlöken, stek allt mjukt i olivolja. Häll över alla kryddor och låt dem fräsa med en minut för att höja smakerna. Häll över majsen och tomaterna, späd ev med ett par skedar vatten. Låt såsen koka samman i 10 minuter.
  3. Ta upp fisken och torka av den. Smält smöret i en panna och lägg ner fisken med skinnsidan upp. Stek på den sidan i ca 3 min och vänd sedan till skinnsida ner och stek i ytterligare 5 minuter. Ta gärna en termometer till hjälp här. När fiskens innertemperatur är 47 grader så tar du av fisken.
  4. Pressa lime över fisken, servera med rejält av såsen, hackad koriander och med krispiga nachos.
16 september 2017