• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Stekt sparris med ramslöksgnocchi

Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Stekt sparris med ramslöksgnocchi

8

4 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Gnocchi med ricotta, ramslök och parmesan serveras med stekt sparris. Ljuvligt gott!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 700 g sparris
  • smör, till stekning

Gnocchi

  • 80 g ramslök
  • 250 g ricotta
  • 2 äggulor
  • 50 g parmesanost, riven
  • 100 g vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka sparrisen, men så den fortfarande har lite kärna. Skär snett i 2 cm bitar.
  2. Mixa ramslök och ricotta slätt. Knåda samman med resterande ingredienserna till gnocchin. Knåda till en slät deg. Låt vila.
  3. Forma degen på en mjölad arbetsplats till 4 rullar och skär de i 2 cm bitar. Koka gnocchin i saltat vatten i cirka 4 minuter.
  4. Stek sparrisen och gnocchi i brynt smör. Servera med hyvlad parmesan.