Stekt sparris med ramslöksgnocchi

6 röster
30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 700 g sparris
  • smör, till stekning

Gnocchi

  • 80 g ramslök
  • 250 g ricotta
  • 2 äggulor
  • 50 g parmesan, riven
  • 100 g mjöl
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Koka sparrisen, men så den fortfarande har lite kärna. Skär snett i 2 cm bitar.
  2. Mixa ramslök och ricotta slätt. Knåda samman med resterande ingredienserna till gnocchin. Knåda till en slät deg. Låt vila.
  3. Forma degen på en mjölad arbetsplats till 4 rullar och skär de i 2 cm bitar. Koka gnocchin i saltat vatten i cirka 4 minuter.
  4. Stek sparrisen och gnocchi i brynt smör. Servera med hyvlad parmesan.
6 april 2018

Fler goda recept