Stekt, panerad rödspätta med rotsakspytt

47 röster
30 m
4
Stekt, panerad rödspätta med rotsakspytt
Foto: TV4

Fiskfiléer passar bra att dubbelpanera. Man panerar för att behålla fiskens smak och för att den inte ska bli torr vid stekningen. En rotfruktspytt passar bra att servera till.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g rödspättafiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning

Till servering:

  • 4 citronskivor
  • 4 dillvippor

Rotsakspytt:

  • 1 morot
  • 0,5 röd paprika
  • 0,25 purjolök
  • 0,33 zucchini
  • 6 potatisar
  • salt och malen vitpeppar
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Rotsakspytt: Skala morot och potatis. Tärna morot, paprika, zucchini och potatis smått. Strimla purjolöken i fina strimlor. Stek potatisen tills den är nästan mjuk. Tillsätt purjolök, paprika, zucchini och morot. Fräs ytterligare en stund. Krydda med salt och peppar.
  2. Panerad fisk: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Sikta ströbrödet i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i smör.
  3. Garnera fisken med en citronskiva och dill och servera pytten till.
11 juni 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept