Oststekta snittar med rom, rödlök och smetana

Pågen Oststekta snittar med rom, rödlök och smetana
Foto: Köket.se

Oststekta snittar med rom, rödlök och smetana

8 ingredienser

20 min

Snittar med rom, rödlök och smetana är en smakkombo som alltid gör succé! Här serveras smakerna tillsammans på ett riktigt frasigt bröd stekt i grana padano.

Pågen Levain
Pågen Levain produkt

Pågen Levain

Osötat surdegsbröd bakat på de allra finaste råvarorna.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor Pågen Levain
  • 4 msk smör
  • 50 g grana padanoost
  • 2 dl smetana
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 rödlök
  • 75 g stenbitsrom (eller löjrom)
  • färsk dill

Gör så här

  1. Bre ett tunt lager smör på bröden. Vänd sedan bröden i riven ost och stek i stekpanna till en fin och krispig yta.
  2. Finhacka löken.
  3. Vispa smetanan fast och fluffig. Smaksätt med ca 0,5 tsk citronzest och några droppar citronsaft.
  4. Skär brödet i stavar och klicka ut smetana och rom. Toppa med lite rödlök och dill.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Godaste laxmackan med picklad purjolök

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer