Stekt gösfilé med vitvinssås

Stekt gösfilé med vitvinssås
Foto: Tv4

Stekt gösfilé med vitvinssås

Av: Jörgen - Mellerud

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

1 h

Stekt gösfilé med vitvinssås och kokt potatis är en klassisk rätt som alltid passar gott till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g purjolök
  • smör till stekning
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 kg gösfilé, benfri
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar
  • potatis, kokt

Gör så här

Vitvinssås

  1. Skiva purjolöken i skivor på 2 cm. Använd hela löken, även den gröna delen. Lägg i stekpanna med smör och låt steka tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt vinet och låt det sjuda ihop så att hälften av vinet ångat bort. Tillsätt grädden och låt det stå och puttra ihop.

Gös

  1. Stek gösen i rikligt med smör. Ös fisken med smör och krydda med salt och peppar.

Servering

  1. Servera gösen med vitvinssåsen och kokt potatis.