Stekt brysselkål med hemrökt hummer

Stekt brysselkål med hemrökt hummer
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Stekt brysselkål med hemrökt hummer

3

6 steg att laga

8 ingredienser

Rustikt och härligt recept på brysselkålssallad med egenrökt hummer. Att röka hummer kräver ingen speciell utrustning, det är inte svårt och blir väldigt gott. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 240 g brysselkål
  • 1,3 l stekolja
  • 0,5 krm havssalt
  • 2 humrar (à 450-680 g)
  • 7 l vatten
  • 3 dl salt
  • 170 g smör
  • 2 enbär, grenar

Gör så här

  1. Rengör och skölj brysselkålen i kallt vatten, ställ åt sidan.
  2. Koka upp salt och vatten och koka humrarna i 7 minuter, kyla dem i isvatten. Skala sedan humrarna och spara skalen.
  3. Fräs skalen med smör i en panna i 1-2 minuter över medium hög värme. Ställ åt sidan.
  4. Lägg hummerkött i en djup glasburk med lock. Sätt en gren av enbär i brand och placera i burken. Skydda med locket och låt det sitta 2-3 minuter.
  5. Värma stekolja i en vid stekpanna till 180 ° C. Stek brysselkålen hårt i ca 30 sek.
  6. Lyft upp dem från oljan och låt rinna av på en kökshandduk. Placera på en tallrik och servera med bröd, smör och nyrökt hummer.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer