Stekt brysselkål med hemrökt hummer

0 röster
4

Rustikt och härligt recept på brysselkålssallad med egenrökt hummer. Att röka hummer kräver ingen speciell utrustning, det är inte svårt och blir väldigt gott.

Visa mer
4

Du behöver

  • 240 g brysselkål
  • 1,3 l stekolja
  • 1 nypa havssalt
  • 2 st hummer, á 450-680 g
  • 7 l vatten
  • 3 dl salt
  • 170 g smör
  • 2 grenar enbär

Gör så här

  1. Rengör och skölj brysselkålen i kallt vatten, ställ åt sidan.
  2. Koka upp salt och vatten och koka humrarna i 7 minuter, kyla dem i isvatten. Skala sedan humrarna och spara skalen.
  3. Fräs skalen med smör i en panna i 1-2 minuter över medium hög värme. Ställ åt sidan.
  4. Lägg hummerkött i en djup glasburk med lock. Sätt en gren av enbär i brand och placera i burken. Skydda med locket och låt det sitta 2-3 minuter.
  5. Värma stekolja i en vid stekpanna till 180 ° C. Stek brysselkålen hårt i ca 30 sek.
  6. Lyft upp dem från oljan och låt rinna av på en kökshandduk. Placera på en tallrik och servera med bröd, smör och nyrökt hummer.
10 augusti 2018

Fler goda recept