Stekt brysselkål med hemrökt hummer

Stekt brysselkål med hemrökt hummer
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Stekt brysselkål med hemrökt hummer

8 ingredienser

Rustikt och härligt recept på brysselkålssallad med egenrökt hummer. Att röka hummer kräver ingen speciell utrustning, det är inte svårt och blir väldigt gott.

Ingredienser

portioner
  • 240 g brysselkål
  • 1,3 l stekolja
  • 0,5 krm havssalt
  • 2 humrar (à 450-680 g)
  • 7 l vatten
  • 3 dl salt
  • 170 g smör
  • 2 enbär, grenar

Gör så här

  1. Rengör och skölj brysselkålen i kallt vatten, ställ åt sidan.
  2. Koka upp salt och vatten och koka humrarna i 7 minuter, kyla dem i isvatten.
  3. Skala sedan humrarna och spara skalen.
  4. Fräs skalen med smör i en panna i 1-2 minuter över medium hög värme. Ställ åt sidan.
  5. Lägg hummerkött i en djup glasburk med lock. Sätt en gren av enbär i brand och placera i burken. Skydda med locket och låt det sitta 2-3 minuter.
  6. Värma stekolja i en vid stekpanna till 180 ° C. Stek brysselkålen hårt i ca 30 sek.
  7. Lyft upp dem från oljan och låt rinna av på en kökshandduk.
  8. Placera på en tallrik och servera med bröd, smör och nyrökt hummer.