Ställ kolven på högkant i en liten ugnsform och skära av majskornen längs med. Formen är till för att samla upp alla korn eftersom de kan sprätta lite.
Bryn sedan kornen i rapsoljan i en varm stekpanna tills de får lite färg. Krydda med salt och peppar. Avsluta med smöret och låt det brynas.
Tillsätt grädde och crème fraîche och koka ihop till en stuvning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg över i en liten kastrull med lock och håll varmt.
Abborre
Putsa abborren om det behövs och ”byxa” bort benen i mitten.
Panera fisken lätt i mjöl och skaka bort det överflödiga mjölet.
Stek abborren gyllenbrun i smör och rapsolja tills den har fått bra färg och är färdig (ca 50 grader). Krydda med salt och peppar.
Håll fisken varm medan du steker kantarellerna, antingen i ugn på svag värme eller i en stekpanna (om du har flera stekpannor).
Kantareller
Putsa och rensa kantarellerna samt dela om de är stora. Om det är mycket jord kan man behöva skölja dem lätt, låt de sedan torka på papper.
Bryn kantarellerna i en varm stekpanna med oljan. Kantarellerna kommer att släppa vätska, låt det dunsta och avsluta stekningen med smör och krydda med salt och peppar.
Låt kantarellerna brynas till vacker färg. Om kvaliteten är bra så kan man med fördel ha en hårt brynt yta, men ändå lite tuggmotstånd kvar.
Avsluta med någon droppe citronsaft.
Montering
Bottna med majsstuvningen och lägg på fisken.
Strö över kantarellerna och låt gärna lite av det brynta smöret följa med.
Toppa gärna med lite färskt kryddgrönt som krondill, dill eller gräslök.