Chicken tikka masala

145 röster
30 min
4
Chicken tikka masala
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl basmatiris
  • 1 kanelstång
  • kardemummakärnor
  • gurkmeja
  • salt
  • 300 g kyckling
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad
  • 1 gul paprika (eller röd paprika)
  • 3 salladslökar
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 dl koriander, hackad
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 3 dl grädde
  • 3 msk tomatpuré

Raita

  • 0,5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 dl mynta
  • ev vitlök

Gör så här

  1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.
  2. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
  3. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
  4. Raita
    : Strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.
12 september 2011