Kolgrillad biff med spansk potatissallad

2 röster
4
Kolgrillad biff med spansk potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Grillat kött är härligt! Här serveras en biff tillsammans med en spanskinspirerad potatissallad.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor biff (eller rostbiff, à 150 g)
  • salt
  • peppar

Spansk potatissallad:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 12 färskpotatisar, nykokta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 12 oliver
  • 4 kvistar basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Ostkräm:

  • 1 förp matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl lagrad ost, fint riven
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Spansk potatissallad: Blanda olivolja och vinäger. Skiva i de varma, kokta färskpotatisarna i dressingen. Pressa i vitlöken.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna och tomaterna i mindre bitar. Vänd i paprika, tomat och oliver i potatissalladen.
  3. Riv basilikan i mindre bitar och vänd ner. Tillsätt salt och peppar.
  4. Ostkräm: Blanda den fint rivna osten med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla köttet och krydda med salt och peppar. Servera sedan med salladen och ostkrämen.

Laddar fler recept...