I samarbete med Abba

Sprödbakade plättar med pepparrotsgrädde

25 m
12
Abba sprödbakade rom - & pepparrotsplättar
Foto: Angelica Söderberg
25 m
12

Du behöver

  • 1 pkt smördeg
  • 6 ägg, kokta till medium, halverade
  • 1 burk röd caviar från Abba
  • 1,5 dl grädde
  • Pepparrot, riven (mängd efter tycke och smak)
  • Gräslök till garnering

Gör så här

  1. Vispa grädden och tillsätt den rivna pepparroten. Fyll en spritser med grädden och låt vila i kylskåp. (Vill du göra en snabbare variant - köp färdig pepparrotsvisp och fyll i spritsern).
  2. Skär upp smördegsplattor i 12 lika stora/små fyrkanter och placera ägghalvorna på varje platta. Lägg på en plåt med smörpapper och stoppa in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills smördegen fått fin färg.
  3. Låt svalna. Klicka rom och spritsa pepparrotsgrädden på varje ägghalva. Toppa med ett stiligt gräslöksstrå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba