Sprödbakade plättar med pepparrotsgrädde

7 röster
25 m
12
Abba sprödbakade rom - & pepparrotsplättar
Foto: Angelica Söderberg

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor i djupa bergrum tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett otvivelaktigt faktum.

Abba röd stenbitsrom produkt ny
25 m
12

Du behöver

  • 1 förp smördeg
  • 6 ägg, kokta och halverade
  • 1 förp Abba caviar röd finkornig rom
  • 1,5 dl grädde
  • färsk pepparrot, riven (mängd efter tycke och smak)
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Vispa grädden och tillsätt den rivna pepparroten. Fyll en spritser med grädden och låt vila i kylskåp. (Vill du göra en snabbare variant - köp färdig pepparrotsvisp och fyll i spritsern).
  2. Skär upp smördegsplattor i 12 lika stora/små fyrkanter och placera ägghalvorna på varje platta. Lägg på en plåt med smörpapper och stoppa in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills smördegen fått fin färg.
  3. Låt svalna. Klicka rom och spritsa pepparrotsgrädden på varje ägghalva. Toppa med ett stiligt gräslöksstrå.
Tips!
Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!


3 juni 2016