Sprödbakade plättar med pepparrotsgrädde

Abba sprödbakade rom - & pepparrotsplättar
Foto: Angelica Söderberg

Sprödbakade plättar med pepparrotsgrädde

6 ingredienser

25 min

Dessa små frasiga snittar är helt ljuvliga till sillbuffén!

Abba röd finkornig rom
Abba röd finkornig rom 2021 (2)

Abba röd finkornig rom

Vi väljer ut den allra bästa rommen och lagrar den till perfekt mognad. Lyxig rom som passar till det mesta!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördeg
  • 6 ägg, kokta och halverade
  • 1 förp Abba caviar röd finkornig rom
  • 1,5 dl grädde
  • färsk pepparrot, riven (mängd efter tycke och smak)
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Vispa grädden och tillsätt den rivna pepparroten. Fyll en spritser med grädden och låt vila i kylskåp. (Vill du göra en snabbare variant - köp färdig pepparrotsvisp och fyll i spritsern).
  2. Skär upp smördegsplattor i 12 lika stora/små fyrkanter och placera ägghalvorna på varje platta. Lägg på en plåt med smörpapper och stoppa in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills smördegen fått fin färg.
  3. Låt svalna. Klicka rom och spritsa pepparrotsgrädden på varje ägghalva. Toppa med ett stiligt gräslöksstrå.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat? Klicka här!

Läs mer