Sprödbakade plättar med pepparrotsgrädde

Foto: Angelica Söderberg
Sprödbakade plättar med pepparrotsgrädde
6 ingredienser
25 min
Dessa små frasiga snittar är helt ljuvliga till sillbuffén!
Ingredienser
- 1 förp smördeg
- 6 ägg, kokta och halverade
- 1 förp Abba caviar röd finkornig rom
- 1,5 dl grädde
- färsk pepparrot, riven (mängd efter tycke och smak)
- gräslök, till garnering
Gör så här
- Vispa grädden och tillsätt den rivna pepparroten. Fyll en spritser med grädden och låt vila i kylskåp. (Vill du göra en snabbare variant - köp färdig pepparrotsvisp och fyll i spritsern).
- Skär upp smördegsplattor i 12 lika stora/små fyrkanter och placera ägghalvorna på varje platta. Lägg på en plåt med smörpapper och stoppa in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills smördegen fått fin färg.
- Låt svalna. Klicka rom och spritsa pepparrotsgrädden på varje ägghalva. Toppa med ett stiligt gräslöksstrå.
TIPS!