Sprödbakade plättar med pepparrotsgrädde

Abba sprödbakade rom - & pepparrotsplättar
Foto: Angelica Söderberg

Sprödbakade plättar med pepparrotsgrädde

8

6 ingredienser

25 m

Dessa små frasiga snittar är helt ljuvliga till sillbuffén! 


läs mer
Abba röd stenbitsrom produkt ny

Tips från Abba!

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett faktum.

Läs mer

Ingredienser

portioner12
  • 1 förp smördeg
  • 6 ägg, kokta och halverade
  • 1 förp Abba caviar röd finkornig rom
  • 1,5 dl grädde
  • färsk pepparrot, riven (mängd efter tycke och smak)
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Vispa grädden och tillsätt den rivna pepparroten. Fyll en spritser med grädden och låt vila i kylskåp. (Vill du göra en snabbare variant - köp färdig pepparrotsvisp och fyll i spritsern).
  2. Skär upp smördegsplattor i 12 lika stora/små fyrkanter och placera ägghalvorna på varje platta. Lägg på en plåt med smörpapper och stoppa in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills smördegen fått fin färg.
  3. Låt svalna. Klicka rom och spritsa pepparrotsgrädden på varje ägghalva. Toppa med ett stiligt gräslöksstrå.
TIPS!
Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost

Abba tipsar!

Vill du ha fler tips på festlig buffémat?

Klicka här!