Spicy tofu med glasnudelsallad

Spicy tofu med nudelsallad
Foto: Köket
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Spicy tofu med glasnudelsallad

63

7 steg att laga

18 ingredienser

45 m

En supergod och smart rätt med chilipanerad tofu, grönsaker, glasnudelsallad och en syrligt god dressing. Fräscht och hälsosamt!

läs mer
Annons
ViktVäktarna headerbild

För fler smarta recept och tips, bli medlem i WW ViktVäktarna >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 400 g fast tofu
  • salt
  • 1 msk rapsolja

Nudelsallad

  • 2 pak choi
  • 150 g sockerärtor
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslök
  • 2 morot
  • 150 g glasnudlar

dressing

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,25 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 limefrukt, saften
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja

Gör så här

  1. Panerad tofu
    Finhacka citrongräs och chili och blanda ihop i en skål eller djup tallrik.
  2. Skiva och skär tofun till rutor, ca 4x4 cm. Klappa den ordentligt med hushållspapper för att få bort överflödig vätska. Krydda med salt och vänd sedan i citrongräs- och chiliblandningen.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek tofun tills den får lite färg och en krispig yta.
  4. Dressing
    Finhacka chili och koriander. Skala och finhacka rödlök. Blanda ihop chili, lök, pressad vitlök, lime, soja, sesamolja och koriander och ställ åt sidan.
  5. Nudelsallad
    Hacka grönsakerna till fina stavar.
  6. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Sila dem och skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem kortare med en sax.
  7. Blanda ihop nudlarna och grönsakerna. Blanda ner dressingen och servera med tofun.
TIPS!
Ät smart med Zeina

Ät smart med Zeina!

Här hittar du fler smarta recept från Ät smart med Zeina >>