Spicy tofu med glasnudelsallad

30 röster
45 m
4

En supergod och smart rätt med chilipanerad tofu, grönsaker, glasnudelsallad och en syrligt god dressing. Fräscht och hälsosamt!

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 400 g fast tofu
  • salt
  • 1 msk rapsolja

Nudelsallad

  • 2 pak choi
  • 150 g sockerärtor
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 2 morötter
  • 150 g glasnudlar

Dressing

  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 0,25 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 lime, saften
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk sesamolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Panerad tofu
    Finhacka citrongräs och chili och blanda ihop i en skål eller djup tallrik.
  2. Skiva och skär tofun till rutor, ca 4x4 cm. Klappa den ordentligt med hushållspapper för att få bort överflödig vätska. Krydda med salt och vänd sedan i citrongräs- och chiliblandningen.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek tofun tills den får lite färg och en krispig yta.
  4. Dressing
    Finhacka chili och koriander. Skala och finhacka rödlök. Blanda ihop chili, lök, pressad vitlök, lime, soja, sesamolja och koriander och ställ åt sidan.
  5. Nudelsallad
    Hacka grönsakerna till fina stavar.
  6. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Sila dem och skölj med kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Om nudlarna är väldigt långa kan du klippa dem kortare med en sax.
  7. Blanda ihop nudlarna och grönsakerna. Blanda ner dressingen och servera med tofun.
Tips!
Ät smart med Zeina

Ät smart med Zeina!

Här hittar du fler smarta recept från Ät smart med Zeina >>

12 april 2019

Laddar fler recept...