Spicy chicken noodles

koket.se
Spicy chicken noodles

Spicy chicken noodles

12 ingredienser

30 m

”Varje helg under min uppväxt såg mamma till att det fanns skålar med rykande buljong och nudlar hemma. Just denna nudelrätt var den som hon oftast gjorde och för mig betyder den trygghet. Oavsett om dagen varit skit eller på ett eller annat sätt jobbig så glömmer jag bort det för stunden. Denna rätt är en hyllning till min mamma, hoppas att du också kommer att gilla den.” /Dennis Yen

Receptet på kycklingbuljonen finns här >>
Du hittar receptet på den krispiga chilioljan här >>

Ingredienser

portioner
  • 6 dl kycklingbuljong (se recept på kycklingbuljong)
  • ca 0,5 krm MSG
  • ca 0,5 krm salt
  • 3 dl böngroddar
  • 2 port risnudlar
  • 1 dl kyckling, plockad från buljongkok (se recept på kycklingbuljong)
  • 2 msk krispig chiliolja (se recept krispig chiliolja)
  • 0,5 dl salladslök, finhackad
  • 0,5 dl färsk koriander, finhackad
  • malen svartpeppar

Sås

  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk soja (ljus)
  • 1 msk chingkiangvinäger (svart risvinäger)
  • 2 msk krispig chiliolja (se recept krispig chiliolja)

Gör så här

  1. Värm upp buljongen i en kastrull, smaka av med MSG och salt. Sänk värmen och låt sjuda.

  2. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i böngroddarna och låt dem koka i 1 minut. Sila av.
  3. Blanda ingredienserna till såsen.

  4. Placera nudlarna i en stor bunke. Koka upp rikligt med vatten, häll det över nudlarna så att allting täcks och lägg på ett lock eller liknande. Låt stå 10–15 minuter och separera dem lite försiktigt från varandra. Bit i en nudel eller två när de börjat mjukna. De ska vara tillräckligt böjbara för att kunna snurras runt fingret och ha ett behagligt tuggmotstånd, tänk al dente. Häll nudlarna i en sil och skölj av med kallt vatten.
  5. Fördela nudlarna i skålar, toppa med böngroddar och kyckling.
  6. Häll på rykande het buljong.
  7. Toppa varje skål med 3 msk sås, 1 msk lökolja, salladslök, koriander och rikligt med peppar.