I samarbete med FELIX

Sparrissoppa toppad med rödbetschips

9 röster
25 m
4
Sparrissoppa toppad med rödbetschips
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Sparrissoppa

  • ca 400 g sparris
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 palsternacka
  • olja, till stekning
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar

Garnering

  • 2 rödbetor
  • sparrisknoppar
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort den grova delen av sparrisen om du använder färsk sparris. Skiva sparrisen till mindre delar. Lägg sparrissopparna på en plåt.
  3. Skala och hacka lök. Skala och dela potatis och palsternacka till grova tärningar. Fräs tillsammans med sparrisen och lite olja i en kastrull, i ett par minuter.
  4. Slå över vatten och lägg i buljongtärningar. Låt sjuda i 15 minuter.
  5. Skala och skiva rödbetor tunt, gärna på mandolin. Lägg ut på plåten tillsammans med sparristopparna. Ringla över lite olja, strö över salt och rosta i ca 10-15 minuter. Passa så det inte bränns.
  6. Tag av soppan från värmen och mixa slät med en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka upp med grädde, salt och peppar.
  7. Servera soppan och garnera med rostad sparris, rödbetschips och gärna lite gott bröd.
Tips!
Felix Quinoasallad med hummus och rostade pumpakärnor
4 november 2016

Fler goda recept