Sparrissoppa toppad med rödbetschips

Sparrissoppa toppad med rödbetschips

14 ingredienser

25 m

Krämig och god sparrissoppa som går lätt att laga. Medan soppan puttrar på spisen gör du krispiga rödbetschips i ugnen. Eller köp Felix färdiga sparrissoppa - perfekt som lunch!

Felix tipsar!
cheddar morotssoppa felix produkt

Felix tipsar!

Testa även Felix soppa Cheddar & Morot! Krämig morotsoppa toppad med cheddar. Lågt klimatavtryck!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sparrissoppa

  • ca 400 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 palsternacka
  • olja, till stekning
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 2 rödbetor
  • grön sparris (endast knopparna)
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort den grova delen av sparrisen om du använder färsk sparris. Skiva sparrisen till mindre delar. Lägg sparrissopparna på en plåt.
  3. Skala och hacka lök. Skala och dela potatis och palsternacka till grova tärningar. Fräs tillsammans med sparrisen och lite olja i en kastrull, i ett par minuter.
  4. Slå över vatten och lägg i buljongtärningar. Låt sjuda i 15 minuter.
  5. Skala och skiva rödbetor tunt, gärna på mandolin. Lägg ut på plåten tillsammans med sparristopparna. Ringla över lite olja, strö över salt och rosta i ca 10-15 minuter. Passa så det inte bränns.
  6. Tag av soppan från värmen och mixa slät med en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka upp med grädde, salt och peppar.
  7. Servera soppan och garnera med rostad sparris, rödbetschips och gärna lite gott bröd.
TIPS!
Felix tipsar!
Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

Felix tipsar!

4 goda veggieluncher att testa!

Läs mer