Sparrissoppa toppad med rödbetschips
Sparrissoppa toppad med rödbetschips
14 ingredienser
25 m
Krämig och god sparrissoppa som går lätt att laga. Medan soppan puttrar på spisen gör du krispiga rödbetschips i ugnen. Eller köp Felix färdiga sparrissoppa - perfekt som lunch!
Ingredienser
Sparrissoppa
- ca 400 g grön sparris
- 1 gul lök
- 2 potatisar
- 1 palsternacka
- olja, till stekning
- 8 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl grädde
- salt
- peppar
Garnering
- 2 rödbetor
- grön sparris (endast knopparna)
- olja
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär bort den grova delen av sparrisen om du använder färsk sparris. Skiva sparrisen till mindre delar. Lägg sparrissopparna på en plåt.
- Skala och hacka lök. Skala och dela potatis och palsternacka till grova tärningar. Fräs tillsammans med sparrisen och lite olja i en kastrull, i ett par minuter.
- Slå över vatten och lägg i buljongtärningar. Låt sjuda i 15 minuter.
- Skala och skiva rödbetor tunt, gärna på mandolin. Lägg ut på plåten tillsammans med sparristopparna. Ringla över lite olja, strö över salt och rosta i ca 10-15 minuter. Passa så det inte bränns.
- Tag av soppan från värmen och mixa slät med en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka upp med grädde, salt och peppar.
- Servera soppan och garnera med rostad sparris, rödbetschips och gärna lite gott bröd.
TIPS!