I samarbete med FELIX

Sparrissoppa toppad med rödbetschips

25 m
4
Sparrissoppa toppad med rödbetschips
25 m
4

Du behöver

Sparrissoppa

  • ca 400 g sparris
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 palsternacka
  • olja, till stekning
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar

Garnering

  • 2 rödbetor
  • sparrisknoppar
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort den grova delen av sparrisen om du använder färsk sparris. Skiva sparrisen till mindre delar. Lägg sparrissopparna på en plåt.
  3. Skala och hacka lök. Skala och dela potatis och palsternacka till grova tärningar. Fräs tillsammans med sparrisen och lite olja i en kastrull, i ett par minuter.
  4. Slå över vatten och lägg i buljongtärningar. Låt sjuda i 15 minuter.
  5. Skala och skiva rödbetor tunt, gärna på mandolin. Lägg ut på plåten tillsammans med sparristopparna. Ringla över lite olja, strö över salt och rosta i ca 10-15 minuter. Passa så det inte bränns.
  6. Tag av soppan från värmen och mixa slät med en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka upp med grädde, salt och peppar.
  7. Servera soppan och garnera med rostad sparris, rödbetschips och gärna lite gott bröd.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix Quinoasallad med hummus och rostade pumpakärnor
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX