Sparrissoppa med knaperstekt bacon

11 röster
40 m
4

En frisk och god sparrissoppa med knaprigt bacon är aldrig fel till förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g grön sparris
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 1 förp bacon
  • 4-6 scharlottenlökar
  • smör, att steka i
  • 1,5 dl vitt vin (Tommasi)
  • 6 dl grädde
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 2 skivor franskbröd
  • 50 g löjrom
  • 50 g crème fraiche
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka sparrisen i små bitar och ta undan topparna.
  2. Koka upp salt och vatten och lägg i sparrisen, koka cirka 3 minuter.
  3. Lös upp buljongtärningarna i kokande vatten.
  4. Finhacka och knaperstek bacon.
  5. Skala och finhacka löken tillsätt smör och fräs lätt i en kastrull, löken ska bara bli mjuk. Tillsätt buljongen, vinet, och till sist grädden och koka upp.
  6. Tillsätt den hackade sparrisen och fortsätt koka cirka 10 minuter till.
  7. Mixa soppan med en stavmixer tills den blir slät, krydda med salt och peppar och smaka av.
  8. Servering
    Stek brödet i stekpanna tillsammans med smör. Dela brödskivan diagonalt, lägg på en klick löjrom, en klick crème fraiche och lite grovmalen svartpeppar. Servera soppan i soppskålar, tillsätt sparrisknopparna och toppa med lite knaperstekt bacon.
26 september 2019

Laddar fler recept...