Spansk torsk med paprika- och chorizoröra

9 röster
40 m
4

Ugnsbakad torsk serveras med smakrik paprikasås, chorizo och stekt ägg.

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 500 g torsk, ben och skinnfri

Paprikasås

  • 4 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm chilipulver eller cayennepeppar
  • 200 g spansk choritzo, skivad i bitar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 paprikor, tärnade
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 dl vatten
  • 400 g kikärtor, sköljda
  • salt
  • ev 1 nypa socker

Tillbehör

  • 1 surdegslimpa
  • 4 ägg, stekta
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Salta och olja in torsken, ställ in den i ugn. Ta ut när innertemperaturen är på ca 54-56 grader, det tar cirka 30 minuter beroende på tjocklek.
  3. Fräs under tiden vitlök, gul lök, paprikapulver, chilipulver och chorizo i en gryta. När löken mjuknat, slå på krossade tomater, salta och låt koka ihop på medelvärme i ca 10 minuter.
  4. Ha i paprika, zucchini, vatten och kikärtorna låt koka ihop ca 5 min eller tills paprikan mjuknar.
  5. Smaka av med salt och möjligen en nypa socker. Stek äggen, strö persilja över grytan och servera med en god limpa bröd.
3 mars 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept