Spansk torsk med paprika- och chorizoröra

Spansk torsk med paprika- och chorizoröra
Foto: TV4
Filip Poon
Filip Poon

Spansk torsk med paprika- och chorizoröra

9

5 steg att laga

16 ingredienser

40 m

Ugnsbakad torsk serveras med smakrik paprikasås, chorizo och stekt ägg.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g torsk, ben och skinnfri

Paprikasås

  • 4 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm chilipulver (eller cayennepeppar)
  • 200 g spansk chorizo, skivad i bitar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 paprikor, tärnade
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 dl vatten
  • 400 g kikärtor, sköljda
  • salt
  • ev 1 krm strösocker

Tillbehör

  • 1 surdegslimpa
  • 4 ägg, stekta
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Salta och olja in torsken, ställ in den i ugn. Ta ut när innertemperaturen är på ca 54-56 grader, det tar cirka 30 minuter beroende på tjocklek.
  3. Fräs under tiden vitlök, gul lök, paprikapulver, chilipulver och chorizo i en gryta. När löken mjuknat, slå på krossade tomater, salta och låt koka ihop på medelvärme i ca 10 minuter.
  4. Ha i paprika, zucchini, vatten och kikärtorna låt koka ihop ca 5 min eller tills paprikan mjuknar.
  5. Smaka av med salt och möjligen en nypa socker. Stek äggen, strö persilja över grytan och servera med en god limpa bröd.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer