Spaghetti "pepe e cacio" med helbakad kyckling

Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Spaghetti "pepe e cacio" med helbakad kyckling

2

7 steg att laga

12 ingredienser

2 h

Karl Ljung och Erik Videgård bjuder på spaghetti och hel kyckling tillagad i stekpåse. Kycklingreceptet lämpar sig även för tillagning med sous vide-teknik. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g spaghetti
  • olivolja
  • parmesanost
  • svartpeppar

Kyckling

  • 1 hel kyckling (ekologisk)
  • 1 knippe timjan
  • 2 chilifrukt
  • 1 msk peperoncini, torkad och malen
  • 2 msk salt
  • 2 dl vitt vin
  • 1 vitlök, solo (skivad)
  • 2 kvist rosmarin

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg kycklingen i en stekpåse med alla ingredienser som hör till kycklingen. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 66 grader.
  3. Ta ut kycklingen och låt svalna något.
  4. Sätt ugnen på grill, 220 grader. Sätt in kycklingen och låt den få lite färg. Servera med valfria tillbehör.
  5. Spaghetti
    Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  6. Häll av men spar några matskedar av pastavattnet. Blanda spaghettin med olivolja, finriven parmesan och nymalen svartpeppar.
  7. Tillsätt även lite pastavatten, det reder rätten.