Spaghetti pangrattato

Spaghetti pangrattato
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Spaghetti pangrattato

5

9 ingredienser

20 min

Blixtsnabb och prisvärd pastarätt med få ingredienser. Pangrattato är krispigt steka brödsmulor, de ger både smak och konsistens till den här enkla rätten.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g spaghetti
  • 4 skivor surdegsbröd, gärna hårt och torrt
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 5 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Mixa brödskivorna till grova smulor, stek dem gyllene i lite olja. Salta och pressa i en vitlöksklyfta på slutet, låt steka i ca 1 minut på låg värme. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen och spara lite av kokvattnet.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek den på svag värme i olivolja i en stekpanna i ca 4 minuter. Tillsätt chiliflakes.
  4. Hacka persiljan.
  5. Tillsätt pastan i pannan med vitlöken, rör runt och höll på en slev pastavatten.
  6. Riv över citronskal och pressa lite citron över. Salta och vänd ned persilja. Ta från värmen och toppa med brödsmulorna.