Tinas Spaghetti ”One pot wonder ” Vongole

Spaghetti ”One pot wonder ” Vongole
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Tinas Spaghetti ”One pot wonder ” Vongole

14 ingredienser

30 m

Klassikern Spaghetti vongole i Tina Nordströms one pot-version, alltså att du lagar allting i en och samma gryta. Det kan inte bli bättre än såhär! Pastan blir krämig och smakrik och diskberget blir mindre.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 dl svarta oliver med kärna
  • 1 knippe färska örter, hackade
  • 1,5 dl vitt vin
  • ca 350 g spaghetti
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1,25 l vatten
  • 500 g blandat vongolemusslor och blåmusslor
  • 50 g parmesanost

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och skiva lök och vitlök, dela tomaterna (om dom är stora) och strimla chilin.
  2. Fräs lök, tomater, oliver, vitlök, och chili i olivolja i en bred låg kastrull. Smaka upp med 2 tsk salt och färska örter.
  3. Slå över vin och låt det koka ner lite. Lägg ner rå pasta i kastrullen, häll på vattnet och koka upp.
  4. Koka alltsammans under omrörning och vrid runt i pastan ofta med tång eller en gaffel.
  5. Tillsätt musslorna när ca 4 minuter koktiden återstår, koka tills pastan är al dente och vätskan nästan avdunstat. Såsen som bildas ska vara simmig och krämig. Smaksätt salt och svartpeppar.
  6. Fördela i fyra djupa tallrikar och riv över parmesan.