Spaghetti med het tomatsås och stracciatella

Zeta Spaghetti med het tomatsås och stracciatella
Foto: Zeta

Spaghetti med het tomatsås och stracciatella

14 ingredienser

25 min

Klassisk pasta med het tomatsås, oppad med den milda och krämiga färskosten stracciatella. En enkelt och magiskt gott recept som passar både till vardags och till fest.

Zeta Stracciatella
Zeta Stracciatella produkt

Zeta Stracciatella

Zeta Stracciatella är en krämig blandning av fina strimlor av mozzarella blandat med grädde.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • 0,5 dl Zeta Tomatpuré
  • 1 tsk chilifrukt, finhackad
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Vit
  • 1 förp Zeta Stracciatella
  • Zeta Olivolja Chili
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • 1 kruka färsk oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs hackad lök och pressad vitlök i olivolja. Bitarna ska bli mjuka men inte få färg.
  2. Tillsätt hackad chili och tomatpuré och stek ett par minuter till.
  3. Häll i de krossade tomaterna. Fyll sedan halva tomatförpackningen med vatten och skaka lite så att all tomat som sitter på sidorna kommer med. Häll ner i såsen. Rör om och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
  4. Låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och önskar du mer hetta i såsen kan du smaka av med lite Zeta olivolja chili.
  5. Koka spaghetti enligt förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet. Blanda ner såsen i spaghettin, späd eventuellt med lite pastavatten.
  6. Fördela stracciatella över pastan och krydda med fruktig olivolja, färsk oregano, svartpeppar och lite salt.
  7. Servera gärna med krispig sallad och söta tomater.
TIPS!
Krämiga recept med ricotta och mascarpone
Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver

Krämiga recept med ricotta och mascarpone

Vad är skillnaden på ricotta och mascarpone och hur kan du använda dem?

Läs mer