Sotad gös med avokadosallad

NYHET
Sotad gös med avokadosallad
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Sotad gös med avokadosallad

18 ingredienser

40 min

Sotad gös med avokadosallad och punzudressing är en fräsch sommarrätt med finess.

Ingredienser

portioner

Gös

  • 400 g gösfilé
  • salt
  • strösocker

Grönsaker

  • 2 hjärtsallad
  • 2 avokador
  • 1 gurka
  • 1 avokado (ätmogen)
  • 1 rättika (liten)

Dressing

  • 100 g crème fraîche
  • ponzu
  • 2 dl krusbärsjuice
  • 1 citron
  • 1 msk strösocker
  • 1-1,5 dl soja (vit)

Servering

  • blandade örter
  • ätbara blommor
  • dill
  • 2 dl rapsolja

Gör så här

Gös

  1. Rensa fisken samt salt och sockra den.
  2. Låt sedan fisken vila i ca 20 minuter.
  3. Bränn av eller halstra fisken i en torr panna.
  4. Låt sedan fisken svalna innan du skär den i bitar.

Grönsaker

  1. Skär ner alla grönsaker och blanda till en sallad.

Dressing

  1. Blanda ihop ponzudressingen.

Servering

  1. Plocka örter, blommor samt dill och spara dillstjälkarna.
  2. Blanda örterna och blommorna med salladen.
  3. Mixa oljan med dillstjälkarna.