Söta äppelbröd på pizzadeg

25 m
5 bullar
Söta äppelbröd på pizzadeg
Foto: David Back
25 m
5 bullar

Du behöver

  • 1 pizzadegboll
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 äpple
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  1. Riv äpplet och rör samman rivet med smör, kanel och kardemumma.
  2. Dela din deg i 5 lika bitar och dra ut bitarna till tunnare degplattor.
  3. Lägg 1/5 av äpplesmöret i mitten på degen och förslut den som en boll med öppningen uppåt.
  4. Vänd degbollen, lägg den i en foliebullform med förslutningen neråt så ovansidan är en slät bulle.
  5. Pensla med lite smör och strö på en nypa havssalt.
  6. Baka bullarna i ugnen på 225 grader i ca 10-15 grader tills de är genomgräddade. Ät som de är eller med vaniljglass till!
Kommentera receptet

Fler goda recept