• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Söt gurksallad med räkor och sojamajonnäs

Söt gurksallad med räkor och sojamajonnäs
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Söt gurksallad med räkor och sojamajonnäs

7 steg att laga

19 ingredienser

20 m

En krispig och söt gurksallad med räkor och sojamajonnäs gör sig fint både till lunch och middag. Eller varför inte servera den som tillbehör på buffén?

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gurka
  • ca 5-8 rädisor
  • 100 g rabarber
  • 2 avokador
  • 250 g sojabönor
  • 1 knippe färsk koriander
  • 70 g ärtskott
  • 0,5 chilifrukt, tunt skuren
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk honung

Sojamajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk soja
  • 1 tsk wasabi
  • salt
  • peppar

Servering

  • skalade räkor (eller kyckling, fläskfilé mm)
  • sesamfrön
  • gräslök

Gör så här

  1. Skölj gurkan och gröp ur kärnorna.
  2. Skiva gurka, rädisor och rabarber tunt med en mandolin eller vass kniv. Lägg skivorna i en skål.
  3. Dela avokadon, gröp ur och skär i skivor. Tillsätt sojabönor, koriander, ärtskott och chili. Blanda försiktigt.
  4. Ringla sesamolja, limesaft och honung över och blanda igen.
  5. Sojamajonnäs
    Blanda samman majonnäs, soja, wasabi och smaka av med salt och peppar.
  6. Servering
    Servera salladen med majonnäsen och önskat protein, exempelvis räkor, kyckling eller fläskfilé.
  7. Toppa med sesamfrön och gräslök