Sorbetrosé

Sorbetrosé
Foto: Köket.se

Sorbetrosé

Från: Köket

6 ingredienser

5 min

Wow. Mer festligt än så här blir det inte! Ta din favoritsorbet - och toppa med iskallt rosévin (eller bubbel) och bär! En riktig hit och dessutom SÅ himla enkel att göra - glass, efterrätt och drink i ett!

Redaktionens roséfavoriter
Rose 2023 - alla

Redaktionens roséfavoriter

Här har vi samlat redaktionens 12 roséfavoriter i år!

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1,5 dl hallonsorbet, eller valfri smak
  • ca 2,5 dl rosévin
  • 0,5 dl hallon, eller valfria bär

Till dekoration

  • honung, till kanten
  • strösocker, till kanten
  • penséer, som dekoration

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Ringla lite honung på ett fat och strö lite socker på ett annat fat. Vänd upp och ned på glasen och doppa kanten i honung och sedan i socker.
  2. Skopa upp en stor kula glass i varje glas. Häll över rosévin och pimpa med lite bär och penséer - vips har du sommarens godaste drink - och efterrätt!
TIPS!
12 fakta om rosévin
Rosévin Provence färger

12 fakta om rosévin

Lär dig allt om det rosa vinet från Provence

Läs mer