Pajdeg
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Tillsätt eventuellt mer vatten om degen känns för torr. Degen skall känns smidig och inte smulig och torr.
Kavla ut pajdegen och lägg i formen eller tryck ut degen i pajformen direkt. Ställ svalt ca 10 minuter.
Fyllning
Skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt. Bryt sparrisen i bitar och strimla purjolöken.
Smält smör tillsammans med olivolja i en stekpanna, riv i vitlöken och fräs nån minut.
Blanda i sparrisen, broccoli och purjolöken, stek på medelvärme tills de mjuknar och får lite färg, ca 5 min.
Äggstanning
Blanda alla ingredienser till äggstanningen i en bunke och vispa lätt för hand.
Lägg i det steka grönsakerna i pajskalet, strö över riven ost och avsluta med att hälla över äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen ca 20-30 min.
Matsortera dina äggskal till återvinning och njut av din paj!