I samarbete med Abba

Sommarens godaste laxsallad

30 röster
30 m
4
Abba laxsallad
Foto: Köket.se

Den här salladen kommer bli sommarens favoriträtt! Enkel, klassisk och lätt att förändra - lägg bara till dina favoritingredienser!

Fler smaktips till sommarens sallader: Avokado är en perfekt ingrediens att ha som bas, liksom bulgur eller quinoa. Vill du bli ordentligt mätt är ägg bra och vill du ha något sött är sötpotatis en riktigt smarrig ingrediens, liksom krispiga sockerärtor. Kapris, lax och romsås ger en kontrasterande sälta och konsistens. 

Vill du veta vad fisk innehåller för nyttigheter? Kika HÄR!


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g sallad
  • 4 ägg, kokta
  • 4 sötpotatisar
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe gräslök

romsås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp Abba caviar röd stenbitsrom
  • citronsaft, en skvätt
  • citronpeppar (efter smak)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp sötpotatis, ca 30 minuter (dela potatisarna för kortare tid). Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter.
  2. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter
  3. Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar. Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök.
  4. Servera med den kalla romsåsen..... kan knappt bli somrigare!

Laddar fler recept...