Sommarens godaste laxsallad

Abba laxsallad
Foto: Köket.se

Sommarens godaste laxsallad

32

4 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Den här salladen kommer bli sommarens favoriträtt! Enkel, klassisk och lätt att förändra - lägg bara till dina favoritingredienser!

Fler smaktips till sommarens sallader: Avokado är en perfekt ingrediens att ha som bas, liksom bulgur eller quinoa. Vill du bli ordentligt mätt är ägg bra och vill du ha något sött är sötpotatis en riktigt smarrig ingrediens, liksom krispiga sockerärtor. Kapris, lax och romsås ger en kontrasterande sälta och konsistens. 

Vill du veta vad fisk innehåller för nyttigheter? Kika HÄR!


Abba - röd finkorning rom - produktbild

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor i djupa bergrum tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett otvivelaktigt faktum.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g sallad
  • 4 ägg, kokta
  • 4 sötpotatisar
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe gräslök

romsås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp Abba caviar röd finkornig rom
  • citronsaft, en skvätt
  • citronpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka upp sötpotatis, ca 30 minuter (dela potatisarna för kortare tid). Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter.
  2. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter
  3. Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar. Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök.
  4. Servera med den kalla romsåsen..... kan knappt bli somrigare!